info@kv-techniek.nl

+31 (0)113 - 405070

Industriële robot

Reacties uitgeschakeld voor Industriële robot Nieuws / News

Industriële robot

KV-Techniek biedt automatiseringsoplossingen door middel van industriële robots. Nu kan u denken wat is eigenlijk robotautomatisering en wat is een industriële robot.

Wat is robot automatisering?Industriele robot

Robotautomatisering is het automatiseren van een repetitieve handeling in het productieproces middels het gebruik van een industrieel robot.  Een handeling die nu nog handmatig word gedaan, kan worden overgenomen door een robot. Automatiseren zorgt voor kostenbesparing en het vergroten van de productiviteit en de continuïteit. Daarnaast word de kwaliteit van het product, de hygiëne en veiligheid binnen het bedrijf beter gewaarborgd.

Industriële robot

De industriële robots komen van oorsprong uit de automobielindustrie. Je ziet nu steeds meer dat bedrijven buitenom de automobielindustrie die interesse hebben in automatiseren met een robot. De ontwikkeling in wat een robot kan gaat steeds verder en wordt prijstechnisch steeds aantrekkelijker.  Een industriële robot is in staat om 24 uur per dag en zeven dagen in de week te draaien. De voordelen van een industriële robot is dat hij geen last heeft van gezondheidsfactoren en Arbo technische aspecten. Denk hierbij aan een steeds repeterende beweging of tilwerk wat zwaar is voor mensen.

Toepassingen met een industriële robots

In samenwerking met KV-Techniek  kunt u robotsering inzetten voor verschillende doeleinden. Een aantal voorbeelden hiervan zijn:

  • Palletiseren
  • Casepacking
  • Pick and Place

PalletiserenIndustriele robot

Palletiseren is het stapelen van dozen of andere zaken op een pallet. Door middel van een robot wordt er een pallet van de stapel genomen en gevuld met de betreffende goederen. Desgewenst is het te realiseren om gebruik te maken van een tussenlegvel en daarnaast is het mogelijk om meerdere pallets op elkaar stapelen. In het proces wordt rekening gehouden met variatie in de dikte van de pallets en er is een grote variëteit aan doosformaten.

CasepackingCasepacker

Casepacking is kleinere doosjes in een omdoos plaatsen. Een voordeel om een robot in te zetten in een dergelijke toepassing is dat we bv de kleppen van een Amerikaanse vouwdoos middels een draaibeweging van de robot kunnen openen terwijl we de producten in de doos plaatsen. Dit is handig doordat hij nu optimaal met de kleinere doosjes de grote doos kan vullen.

Pick and Place

Bij Pick & Place wordt de positie van het product geregistreerd vaak door het toepassen van een vision camera en deze informatie wordt doorgegeven aan de robot. De robot pakt de producten Pick and Place van de band en plaatst ze (bijvoorbeeld) in een doos. Pick & Place kunt u combineren met kwaliteitscontroles, zodat u verzekerd bent dat alleen de beste producten worden verpakt. De capaciteit van deze vorm van automatisering is tot wel tachtig slagen per minuut, waarbij het systeem uitgebreid kan worden met meerdere robots, zodat er geavanceerde combinaties ontstaan.

Contact

Heeft u vragen of bent u geïnteresseerd geraakt in een industriële robot. Neem dan vrijblijvend contact met ons op.