info@kv-techniek.nl

+31 (0)113 - 405070

KV-Techniek en FANUC

Reacties uitgeschakeld voor KV-Techniek en FANUC Nieuws / News

KV-Techniek en FANUC

Industriële automatisering sinds 1956, 264 vestigingen in 108 landen. Een krachtige lokale aanwezigheid en een uitgebreide productreeks. Dit beschrijft natuurlijk het wereldwijde bedrijf FANUC. FANUC is een echt familiebedrijf, opgericht door Dr. Seiuemon Inaba. Inmiddels zit de derde generatie al in het bedrijf en is Dr. Seiuemon Inaba nog maar kort, 2 oktober 2020 op 95 jarige leeftijd overleden. Het bedrijf zit van oorsprong gevestigd in Japan. Al zo’n 20 jaar is FANUC Benelux in Mechelen gevestigd en telt het meer dan 40 medewerkers. Paul Bakker (Area Sales Manager van FANUC Benelux) kwam langs voor een interview.

Wat voor bedrijf is FANUC

FANUC is een wereldspeler en marktleider in fabrieksautomatisering. Als grondlegger van de machinebesturingen heeft FANUC zich helemaal gericht op drie productgroepen, namelijk Industriële robots & cobots, CNC sturingen en bewerkingsmachines (freesmachine, draadvonkers en spuitgietmachine). Uiteraard is vandaag de dag IoT niet meer weg te denken, FANUC biedt een platform aan waarmee het hele productieproces en omgeving kan gemonitord worden waardoor onderhoud tijdig ingepland kan worden en de productie nog efficiënter verloopt. Met de slogan “Service FanucFirst” richt FANUC zich ook sterk op de service na verkoop met onder andere beschikbaarheid van spare parts gedurende de hele levensduur van het FANUC product, op maatgemaakte service contracten, opleidingen enz. Bij FANUC staat de klant en zijn productie centraal.

FANUC legt de focus op innovatie; we zitten nooit stil en innoveren continu. Meer dan 1/3 van de werknemers is dan ook werkzaam in de R&D afdeling. Leuk weetje; elk onderdeel van een FANUC product wordt in eigen huis ontwikkeld, geproduceerd en geassembleerd.

Al onze hoogtechnologische producten en diensten zorgen immers voor een optimalisatie van het productieproces en een verhoging van de efficiëntie van onze klanten die actief zijn in de maakindustrie.

De robots van FANUC

Met ruim 100 modellen biedt FANUC het breedste gamma aan industriële robots en cobots ter wereld aan. Ook hebben we een heel ruim aanbod robot accessories zoals eigen geïntegreerd visiesysteem 2D en 3D, force sensors, … Met de juiste combinatie zorgen we er voor dat we de beste oplossing kunnen aanbieden die helemaal gericht is op de noden van de klant.

In onze eigen productie staan ruim 4.600 robots om de product-output zo hoog mogelijk te hebben en het produceren en assembleren zo efficiënt mogelijk te laten verlopen. Dit is ook echt nodig want we produceren meer dan 318.000 producten per maand.

Hoe groot is de betrouwbaarheid van jullie robots momenteel?

FANUC is gekend voor zijn kwaliteit en betrouwbaarheid. Doordat elk onderdeel in eigen huis ontwikkeld en geproduceerd wordt, tezamen met een sterke service en spare part garantie, mag de klant zeker zijn van de kwaliteit van zijn FANUC product.

We weten dat er nog steeds robots in de productie staan die reeds 25 jaar oud zijn! Een hele goede indicator met betrekking tot betrouwbaarheid en kwaliteit is de Mean Time Between Failures (MTBF), deze staat nu op 27 jaar!

KV Techniek | The Robot Company

Wat is de kracht van FANUC?

Eigenlijk zijn we een unieke leverancier; we bieden alle producten voor de maakindustrie aan en zijn 1 aanspreekpunt voor de klant. We zijn bovendien een globale speler die lokaal aanwezig is met sales, service en support. We staan ook gekend om onze nauwe samenwerking met onze klanten; zij het nu integrator, machinebouwer of fabrikant.

Waar blinkt FANUC in uit?

We blinken uit in ons enorm product aanbod voor de maakindustrie alsook de gerichte ondersteuning. Onze samenwerking met al onze partners is ook iets waar we trots over zijn.

Door deze combinatie kunnen we de beste oplossing voor elke klant aanbieden.

Is er een verwachte groei voor FANUC als bedrijf?

We zien eigenlijk elk jaar een mooie groei. Elk jaar ontwikkelt FANUC nieuwe robots en accessoires. Deze innovaties zorgen voor opportuniteiten in sectoren en industrieën waar misschien voorheen nog geen automatisering mogelijk was. Er valt nog zeer veel te automatiseren.

Wat vindt u van KV-Techniek?Fanuc

Ondertussen werken we al ruim 3 jaar samen met KV-Techniek. We hebben gedurende deze tijd al heel wat mooie projecten samen kunnen realiseren. Van bij de eerste kennismaking met KV-Techniek zag ik een gedreven en zeer gemotiveerd team. Hun ingesteldheid sluit perfect aan bij dat van FANUC, het is daarom ook heel plezierig samenwerken. We zien KV-Techniek dan ook als een zeer waardevolle partner waar we heel graag mee de markt verder willen automatiseren.

Hoe belangrijk is het voor FANUC om partners zoals KV-Techniek te hebben?

Onze robots kunnen in zeer veel industrieën en diverse toepassingen geïntegreerd worden. Het is daarom dat we over een heel goed netwerk van integratoren beschikken die elk hun ervaring en know-how hebben opgebouwd. De afgelopen jaren heeft KV-Techniek al bewezen dat zij over een ruime ervaring en een mooie know-how beschikking. We zien hen dan ook als een zeer betrouwbare partner waar we graag verder mee samenwerken en kunnen aanbevelen bij klanten.

Contact

Bent u geïnteresseerd geraakt of wilt u meer weten over een FANUC robot neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Wij als KV-Techniek zijn blij om FANUC als partner te kunnen benoemen en zien nog een lange samenwerking tegemoet!