info@kv-techniek.nl

+31 (0)113 - 405070

Geoptimaliseerde robottool voor palletising

Reacties uitgeschakeld voor Geoptimaliseerde robottool voor palletising Nieuws / News

Geoptimaliseerde robottool voor palletising

KV-Techniek ontwikkelt zelf robottools oftewel grijpers voor aan de robots. Ook kijken we steeds naar mogelijkheden om alles nog verder te optimaliseren. Zo ook de robottool de driepunt grijper. Deze is nu nog nauwkeuriger en efficiënter in zijn stapelpatroon. Door deze optimalisatie is onze driepunt grijper ook nog eens breder inzetbaar geworden.

Optimalisatie

We hebben onze driepunt grijper geoptimaliseerd om de volgende redenen. Namelijk het vergroten van de maximaal op te tillen massa van het product en het toepasbaar maken van de driepunt grijper  in installaties met een robotarm met een kleine payload. Dit hebben we gedaan door het gewicht van de grijper te verlagen. Dit hebben we kunnen realiseren door zowel het ontRobottool KVwerp van de grijper slimmer op te bouwen en gebruik te maken van lichtere materialen en componenten. Verder zijn componenten die mogelijk in het verleden problemen gaven vervangen of aangepast, dit voor een nog langere levensduur en lagere onderhoudskosten.

Verhoogde kwaliteit!

Tevens hebben we de aandrijvingen van de lineair eenheden veranderd van pneumatiek naar servogestuurd. Dit geeft als voordeel dat we de klem bekken nu precies kunnen positioneren waardoor we niet meer in het product hoeven te knijpen maar het slechts tegen te houden. Doordat we dit hebben veranderd beschadigen producten zoals kartonnen dozen nooit en kunnen we een nog nettere stapeling garanderen. Een ander voordeel is het voor positioneren van de grijp bekken per product soort. Omdat de grijper hierdoor kortere slagen kan maken gaat de capaciteit van de machine omhoog.

Breed inzetbaarDriepunt grijper

De grijper is geschikt voor het stapelen van dozen, trays of eventueel emmers. Ook heeft de grijper de functie om zelf het pallet te pakken en deze op de stapelpositie te leggen. Dit kan voordelig zijn in systemen die verder geautomatiseerd zijn met automatische uitvoer van pallets. De grijper kan ook met een geïntrigeerd vacuüm systeem de tussenlegvellen plaatsen tussen de lagen. Voor extra zekerheid is de grijper ook nog voorzien van een skipfunctie. Dit houdt in dat de hoogte van de stapelpositie aan het begin van het stapelen en tussendoor gemeten kan worden.

Contact

Bent u geïnteresseerd geraakt in onze grijper of heeft u vragen hierover neem dan gerust contact met ons op.