info@kv-techniek.nl

+31 (0)113 - 405070

KV-Techniek en ABB Robotics

KV-Techniek en ABB Robotics

Wij als KV-Techniek werken met drie robotmerken. Eén van deze merken is ABB robotics.                                                   KV-Techniek en ABB Robotics

Wat is ABB robotics ?

ABB is een toonaangevende leverancier van industriële robots en robotsoftware, randapparatuur en complete applicatieoplossingen.


ABB-Robotics is thuis op meer dan 100 locaties in 53 landen en er werden al meer dan 400.000 robots afgeleverd. Het bedrijf kent een personeelsbestand van 6.000+ professionals wereldwijd, waaronder het breedste servicenetwerk in de branche. Ook is ABB-Robotics een pionier op het gebied van technologie en service en ‘early mover’ in digital. Een ‘one-stop-shop’ van robots tot kant-en-klare oplossingen en de beste software in de branche.

Wat maakt ABB Robotics anders?

Technologisch leiderschap – Een pionier op het gebied van industriële robots, collaboratieve robots en pionier op het gebied van digitalisering

 • Een robotpionier met een lange lijst van ‘wereldprimeurs’
 • Een early mover in digitalisering en service-innovatie
 • YuMi, ‘s werelds eerste echt collaboratieve robot

Wereldwijde lokale voetafdruk – Sterke lokale verkoop en engineering gekoppeld aan diepgaande, wereldwijde domeinexpertise en ondersteund door het breedste serviceaanbod en netwerk in de branche

 • Een ‘early mover’ in digital met meer dan 6000 aangesloten robots in 750 fabrieken
 • Op waarde gebaseerde diensten gericht op productiviteit en betrouwbaarheid
 • Op maat gemaakte en standaard serviceovereenkomsten voor elk niveau van ‘zorgeloos’
 • We verkopen producten, systemen en applicaties, en bieden serviceoplossingen voor systemen en applicaties

Uniek aanbod – Een geïntegreerde ‘one-stop-shop’ van componenten tot complete oplossingen van een vertrouwd merk

 • Ons erfgoed is afkomstig van duizenden kant-en-klare systemen die in honderden fabrieken in 53 landen zijn geïnstalleerd
 • Co-ontwikkeling van unieke, op maat gemaakte oplossingen
 • Unieke onderscheidende factoren in samenwerking, vereenvoudiging en digitalisering

Sterke focus op oplossingen – In nauwe samenwerking met onze klanten om op maat gemaakte, doelgerichte oplossingen te ontwikkelen voor specifieke industrieën en toepassingen op basis van:

Simplification

 • Beheer van toegenomen automatiseringscomplexiteitKV-Techniek en ABB Robotics
 • Het wegnemen van barrières voor nieuwe robotgebruikers
 • Snellere lanceringstijd en efficiëntie

Collaboration

 •  Vergroten van de flexibiliteit van mensen en automatiseringssystemen
 • Ontgrendelen van een geheel nieuwe applicaties
 • Een evenwicht vinden tussen de noodzaak van veiligheid en de behoefte aan productiviteit

Digitalization

 • Efficiëntie gedurende de hele levenscyclus: ontwerp, bouw, gebruik en onderhoud
 • Bruikbare en proactieve intelligentie voor grotere betrouwbaarheid
 • Het verbinden van automatiseringseilanden tussen fabrieken en ondernemingen

ABB-Robotics is actief in de meeste domeinen zoals:

Automotive en Tiers, Elektronica, Food & Beverage, Gieterijen, Metaalproductie, Werktuig-/machines, Logistiek, Kunststof- en rubberproductie, Farmaceutische producten, Transport en recycling.

Hoe helpt ABB zijn klanten productiever te zijn?

 • Ons portfolio en onze expertise combineren tot unieke en doelgerichte oplossingen
 • Flexibiliteit met behoud van veiligheid en productiviteit
 • Verbinding maken met de digitale wereld voor betere prestaties en betrouwbaarheid

KV-Techniek, Value Provider van ABB-Robotics Benelux

In 2016 zijn KV-Techniek en ABB-Robotics de relatie gestart als het gaat om integreren van ABB-Robotics in de Benelux. Sinds dien is er veel gebeurd en is KV-Techniek en daarmee ook de samenwerking tussen KV-Techniek en ABB behoorlijk gegroeid.

De samenwerking is vanaf het begin zeer constructief en vriendschappelijk, we werken ‘met’ elkaar naar mooie technische oplossingen. We proberen op alle vlakken nauw samen te werken startende tijdens het sales proces, tijdens de engineering fase, gedurende de montage, en vervolgens door middel van service en support tijdens de hele ‘life-cycle’ van de installaties.

KV-Techniek en ABB Robotics

KV-Techniek bied als Integrator voor ABB-Robotics een brede variëteit aan oplossingen waaronder Food- en Non-Food gerelateerde Picking, Packing en Palletizing projecten. Door de hands-on aanpak, een flexibele houding en een goed team met gedegen kennis en ervaring kunnen we bij ABB een eindklant met vertrouwen overdragen aan KV-Techniek wetende dat deze op de juiste manier wordt geholpen met hun automatiseringsvraagstukken.

Deze prettige relatie hebben we recentelijk beklonken door het wederzijds ondertekenen van het ABB-Benelux Value Provider Agreement waarmee we nog dichter naar elkaar toe bewegen en de fijne samenwerking en support verder versterken. We zijn de toekomst samen met een grootte glimlach tegemoet want er is nog behoorlijk wat te Robotiseren in de Benelux en daarbuiten, wij geloven er in dat we met KV-Techniek een vooruitstrevende partner hebben om samen de toekomstige kansen om te zetten in successen voor zowel de gebruiker, KV-Techniek en ook ABB-Robotics.

Contact

Bent u geïnteresseerd geraakt of wilt u meer informatie over een ABB robot neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Reacties uitgeschakeld voor KV-Techniek en ABB Robotics Geen onderdeel van een categorie

Read more

Industriële robot

Industriële robot

KV-Techniek biedt automatiseringsoplossingen door middel van industriële robots. Nu kan u denken wat is nou eigenlijk robotautomatisering en wat is een industriële robot.

Wat is robot automatisering?Industriele robot

Robotautomatisering is het automatiseren van een repetitieve handeling in het productieproces middels het gebruik van een industrieel robot.  Een handeling die nu nog handmatig word gedaan, kan worden overgenomen door een robot. Automatiseren zorgt voor kostenbesparing en het vergroten van de productiviteit en de continuïteit. Daarnaast word de kwaliteit van het product, de hygiëne en veiligheid binnen het bedrijf beter gewaarborgd.

Industriële robot

De industriële robots komen van oorsprong uit de automobielindustrie. Je ziet nu steeds meer dat bedrijven buitenom de automobielindustrie die interesse hebben in automatiseren met een robot. De ontwikkeling in wat een robot kan gaat steeds verder en wordt prijstechnisch steeds aantrekkelijker.  Een industriële robot is in staat om 24 uur per dag en zeven dagen in de week te draaien. De voordelen van een industriële robot is dat hij geen last heeft van gezondheidsfactoren en Arbo technische aspecten. Denk hierbij aan een steeds repeterende beweging of tilwerk wat zwaar is voor mensen.

Toepassingen met een industriële robots

In samenwerking met KV-Techniek  kunt u robotsering inzetten voor verschillende doeleinden. een aantal voorbeelden hiervan zijn:

 • Palletiseren
 • Casepacking
 • Pick and Place

PalletiserenIndustriele robot

Palletiseren is het stappelen van dozen of andere zaken op een pallet. Door middel van een robot wordt er een pallet van de stapel genomen en gevuld met de betreffende goederen. Desgewenst is het te realiseren om gebruik te maken van een tussen legvel en daarnaast is het mogelijk om meerdere pallets op elkaar stapelen. In het proces wordt rekening gehouden met variatie in de dikte van de pallets en er is een grote variëteit aan doosformaten.

CasepackingCasepacker

Casepacking is kleinere doosjes in een omdoos plaatsen. Een voordeel om een robot in te zetten in een dergelijke toepassing is dat we bv de kleppen van een Amerikaanse vouwdoos middels een draaibeweging van de robot kunnen openen terwijl we de producten in de doos plaatsen. Dit is handig doordat hij nu optimaal met de kleinere doosjes de grote doos kan vullen.

Pick and Place

Bij Pick & Place wordt de positie van het product geregistreerd veelal door het toepassen van een vision camera en deze informatie wordt doorgegeven aan de robot. De robot pakt de producten Pick and Place van de band en plaatst ze (bijvoorbeeld) in een doos. Pick & Place kunt u combineren met kwaliteitscontroles, zodat u verzekerd bent dat alleen de beste producten worden verpakt. De capaciteit van deze vorm van automatisering is tot wel tachtig slagen per minuut, waarbij het systeem uitgebreid kan worden met meerdere robots, zodat er geavanceerde combinaties ontstaan.

Contact

Heeft u vragen of bent u geïnteresseerd geraakt in een industriële robot. Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

 

 

 

Reacties uitgeschakeld voor Industriële robot Geen onderdeel van een categorie

Read more

Nieuwste ontwikkeling KV-Techniek

Nieuwste ontwikkeling bij KV-Techniek!

Wij als KV-Techniek, ook wel bekent onder de naam ‘’the robot company’’ zijn een bedrijf gespecialiseerd in automatisering oplossingen door middel van industriële robots. Wij komen op allerlei plaatsen waar ons de vraag wordt gesteld om de productie zoveel mogelijk te automatiseren.

In veel gevallen kunnen wij hier een passende oplossing voor bieden door de inzet van industriële robots, alleen lukt dit niet in alle gevallen. Wij als KV-Techniek zien mogelijkheden om voor/achter of geheel losstaande van onze robotautomatiseringen een nieuwe automatisering voor de klant te ontwikkelen. Doordat wij vele kennis en ervaring hebben opgedaan en beheersen binnen ons bedrijf op het gebied van automatiseren, hebben wij besloten om een nieuwe ontwikkeling te starten van een nieuwe activiteit.

Wekelijkse updates

Mogelijk bent u nieuwsgierig geworden naar wat onze nieuwste activiteit inhoud en of het eindresultaat iets kan betekenen binnen uw bedrijf.

Daarom zullen wij u met de wekelijkse berichten die wij plaatsen up to date houden. Zo blijft u op de hoogte van onze nieuwe ontwikkeling en ziet u na vijf weken ons eindresultaat. Neem gerust ook een kijkje op onze Facebook en LinkedIn pagina voor de nieuwste updates.

Update week 1

Onze nieuwe ontwikkeling staat in de startblokken, zo zijn we in de afgelopen periode druk bezig geweest met het tekenen en vorm geven. Inmiddels zijn we ook gestart met het lassen van het stalen frame. Dit is bijna klaar, het begint al ergens op te lijken! Hieronder kunt u alvast een paar foto’s bekijken.

 • Nieuwste ontwikkeling
  Nieuwste ontwikkeling
 • Nieuwste ontwikkeling
  Nieuwste ontwikkeling

Update week 2

In week twee hebben wij de nodige vorderingen gemaakt. Het frame is inmiddels gepoedercoat. In deze week zijn wij tevens gestart met de montage. Zoals u kunt zien op de foto hieronder zijn de wielen geïnstalleerd. En ook een aantal essentiële tools die later in het project noodzakelijk zijn staan al gereed in de werkplaats.

 • Nieuwste ontwikkeling
  Nieuwste ontwikkeling
 • Nieuwste ontwikkeling
  Nieuwste ontwikkeling
 • Nieuwste ontwikkeling
  Nieuwste ontwikkeling

Update week 3

Zoals te zien is op de foto’s is het wellicht voor vele niet meer echt een verrassing wat onze nieuwe ontwikkeling inhoudt. De bekabeling en de buiten beplating is gemonteerd en ook hebben we een hydraulische installatie geïntegreerd. De volgende stap wordt het programmeren/ het tot leven wekken van het geheel.

 • Nieuwste ontwikkeling
  Nieuwste ontwikkeling
 • Nieuwste ontwikkeling
  Nieuwste ontwikkeling

 

Contact

U kunt ons blijven volgen zodat u straks als eerste op de hoogte bent van onze nieuwste, innovatieve dienst. Heeft u in de tussentijd een vraag of interesse neem gerust contact met ons op.

Reacties uitgeschakeld voor Nieuwste ontwikkeling KV-Techniek Geen onderdeel van een categorie

Read more

Case packer

Voor het bekende belgische koekjes merk Jules de Strooper hebben we 4 lijnen geleverd. Deze plaatst de doosjes met koekjes in een omdoos. De gehele lijn doet; Vouwen van de omdoos, rechtzetten van de kleine koekdoosjes en deze formeren, dan met de robot deze doosjes opakken en in de omdoos plaatsen en dan de omdoos sluiten middels hotmelt. De robot beschikt over 7 verschillende grijpers die automatisch gewisseld worden bij omschakeling van recept. Door deze opstelling behalen we een grote flexibiliteit (14 recepten per lijn en een capaciteit van 70 doosjes per min)

Reacties uitgeschakeld voor Case packer Geen onderdeel van een categorie

Read more