info@kv-techniek.nl

+31 (0)113 - 405070

AGV Rhino in expeditieruimte

De AGV Rhino is ingezet bij één van de grootste uien verwerkingsbedrijven ter wereld.
Alle uien gaan in zakken, dozen of kratten op pallets naar de klanten. Zodra de pallets gevuld zijn worden ze in het laaddock gesorteerd en klaar gezet voor verlading.
De AGV Rhino kan dit werk prima uit handen nemen van de heftruckchauffeur.

Ben je benieuwd wat de AGV Rhino voor uw bedrijf kan betekenen. Neem dan vrijblijvend contact op.

Reacties uitgeschakeld voor AGV Rhino in expeditieruimte Nieuws / News

Read more

Geoptimaliseerde robottool voor palletising

Geoptimaliseerde robottool voor palletising

KV-Techniek ontwikkelt zelf robottools oftewel grijpers voor aan de robots. Ook kijken we steeds naar mogelijkheden om alles nog verder te optimaliseren. Zo ook de robottool de driepunt grijper. Deze is nu nog nauwkeuriger en efficiënter in zijn stapelpatroon. Door deze optimalisatie is onze driepunt grijper ook nog eens breder inzetbaar geworden.

Optimalisatie

We hebben onze driepunt grijper geoptimaliseerd om de volgende redenen. Namelijk het vergroten van de maximaal op te tillen massa van het product en het toepasbaar maken van de driepunt grijper  in installaties met een robotarm met een kleine payload. Dit hebben we gedaan door het gewicht van de grijper te verlagen. Dit hebben we kunnen realiseren door zowel het ontRobottool KVwerp van de grijper slimmer op te bouwen en gebruik te maken van lichtere materialen en componenten. Verder zijn componenten die mogelijk in het verleden problemen gaven vervangen of aangepast, dit voor een nog langere levensduur en lagere onderhoudskosten.

Verhoogde kwaliteit!

Tevens hebben we de aandrijvingen van de lineair eenheden veranderd van pneumatiek naar servogestuurd. Dit geeft als voordeel dat we de klem bekken nu precies kunnen positioneren waardoor we niet meer in het product hoeven te knijpen maar het slechts tegen te houden. Doordat we dit hebben veranderd beschadigen producten zoals kartonnen dozen nooit en kunnen we een nog nettere stapeling garanderen. Een ander voordeel is het voor positioneren van de grijp bekken per product soort. Omdat de grijper hierdoor kortere slagen kan maken gaat de capaciteit van de machine omhoog.

Breed inzetbaarDriepunt grijper

De grijper is geschikt voor het stapelen van dozen, trays of eventueel emmers. Ook heeft de grijper de functie om zelf het pallet te pakken en deze op de stapelpositie te leggen. Dit kan voordelig zijn in systemen die verder geautomatiseerd zijn met automatische uitvoer van pallets. De grijper kan ook met een geïntrigeerd vacuüm systeem de tussenlegvellen plaatsen tussen de lagen. Voor extra zekerheid is de grijper ook nog voorzien van een skipfunctie. Dit houdt in dat de hoogte van de stapelpositie aan het begin van het stapelen en tussendoor gemeten kan worden.

Contact

Bent u geïnteresseerd geraakt in onze grijper of heeft u vragen hierover neem dan gerust contact met ons op.

 

Reacties uitgeschakeld voor Geoptimaliseerde robottool voor palletising Nieuws / News

Read more

KV-Techniek en FANUC

KV-Techniek en FANUC

Industriële automatisering sinds 1956, 264 vestigingen in 108 landen. Een krachtige lokale aanwezigheid en een uitgebreide productreeks. Dit beschrijft natuurlijk het wereldwijde bedrijf FANUC. FANUC is een echt familiebedrijf, opgericht door Dr. Seiuemon Inaba. Inmiddels zit de derde generatie al in het bedrijf en is Dr. Seiuemon Inaba nog maar kort, 2 oktober 2020 op 95 jarige leeftijd overleden. Het bedrijf zit van oorsprong gevestigd in Japan. Al zo’n 20 jaar is FANUC Benelux in Mechelen gevestigd en telt het meer dan 40 medewerkers. Paul Bakker (Area Sales Manager van FANUC Benelux) kwam langs voor een interview.

Wat voor bedrijf is FANUC

FANUC is een wereldspeler en marktleider in fabrieksautomatisering. Als grondlegger van de machinebesturingen heeft FANUC zich helemaal gericht op drie productgroepen, namelijk Industriële robots & cobots, CNC sturingen en bewerkingsmachines (freesmachine, draadvonkers en spuitgietmachine). Uiteraard is vandaag de dag IoT niet meer weg te denken, FANUC biedt een platform aan waarmee het hele productieproces en omgeving kan gemonitord worden waardoor onderhoud tijdig ingepland kan worden en de productie nog efficiënter verloopt. Met de slogan “Service FanucFirst” richt FANUC zich ook sterk op de service na verkoop met onder andere beschikbaarheid van spare parts gedurende de hele levensduur van het FANUC product, op maatgemaakte service contracten, opleidingen enz. Bij FANUC staat de klant en zijn productie centraal.

FANUC legt de focus op innovatie; we zitten nooit stil en innoveren continu. Meer dan 1/3 van de werknemers is dan ook werkzaam in de R&D afdeling. Leuk weetje; elk onderdeel van een FANUC product wordt in eigen huis ontwikkeld, geproduceerd en geassembleerd.

Al onze hoogtechnologische producten en diensten zorgen immers voor een optimalisatie van het productieproces en een verhoging van de efficiëntie van onze klanten die actief zijn in de maakindustrie.

De robots van FANUC

Met ruim 100 modellen biedt FANUC het breedste gamma aan industriële robots en cobots ter wereld aan. Ook hebben we een heel ruim aanbod robot accessories zoals eigen geïntegreerd visiesysteem 2D en 3D, force sensors, … Met de juiste combinatie zorgen we er voor dat we de beste oplossing kunnen aanbieden die helemaal gericht is op de noden van de klant.

In onze eigen productie staan ruim 4.600 robots om de product-output zo hoog mogelijk te hebben en het produceren en assembleren zo efficiënt mogelijk te laten verlopen. Dit is ook echt nodig want we produceren meer dan 318.000 producten per maand.

Hoe groot is de betrouwbaarheid van jullie robots momenteel?

FANUC is gekend voor zijn kwaliteit en betrouwbaarheid. Doordat elk onderdeel in eigen huis ontwikkeld en geproduceerd wordt, tezamen met een sterke service en spare part garantie, mag de klant zeker zijn van de kwaliteit van zijn FANUC product.

We weten dat er nog steeds robots in de productie staan die reeds 25 jaar oud zijn! Een hele goede indicator met betrekking tot betrouwbaarheid en kwaliteit is de Mean Time Between Failures (MTBF), deze staat nu op 27 jaar!

KV Techniek | The Robot Company

Wat is de kracht van FANUC?

Eigenlijk zijn we een unieke leverancier; we bieden alle producten voor de maakindustrie aan en zijn 1 aanspreekpunt voor de klant. We zijn bovendien een globale speler die lokaal aanwezig is met sales, service en support. We staan ook gekend om onze nauwe samenwerking met onze klanten; zij het nu integrator, machinebouwer of fabrikant.

Waar blinkt FANUC in uit?

We blinken uit in ons enorm product aanbod voor de maakindustrie alsook de gerichte ondersteuning. Onze samenwerking met al onze partners is ook iets waar we trots over zijn.

Door deze combinatie kunnen we de beste oplossing voor elke klant aanbieden.

Is er een verwachte groei voor FANUC als bedrijf?

We zien eigenlijk elk jaar een mooie groei. Elk jaar ontwikkelt FANUC nieuwe robots en accessoires. Deze innovaties zorgen voor opportuniteiten in sectoren en industrieën waar misschien voorheen nog geen automatisering mogelijk was. Er valt nog zeer veel te automatiseren.

Wat vindt u van KV-Techniek?Fanuc

Ondertussen werken we al ruim 3 jaar samen met KV-Techniek. We hebben gedurende deze tijd al heel wat mooie projecten samen kunnen realiseren. Van bij de eerste kennismaking met KV-Techniek zag ik een gedreven en zeer gemotiveerd team. Hun ingesteldheid sluit perfect aan bij dat van FANUC, het is daarom ook heel plezierig samenwerken. We zien KV-Techniek dan ook als een zeer waardevolle partner waar we heel graag mee de markt verder willen automatiseren.

Hoe belangrijk is het voor FANUC om partners zoals KV-Techniek te hebben?

Onze robots kunnen in zeer veel industrieën en diverse toepassingen geïntegreerd worden. Het is daarom dat we over een heel goed netwerk van integratoren beschikken die elk hun ervaring en know-how hebben opgebouwd. De afgelopen jaren heeft KV-Techniek al bewezen dat zij over een ruime ervaring en een mooie know-how beschikking. We zien hen dan ook als een zeer betrouwbare partner waar we graag verder mee samenwerken en kunnen aanbevelen bij klanten.

Contact

Bent u geïnteresseerd geraakt of wilt u meer weten over een FANUC robot neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Wij als KV-Techniek zijn blij om FANUC als partner te kunnen benoemen en zien nog een lange samenwerking tegemoet!

 

Reacties uitgeschakeld voor KV-Techniek en FANUC Nieuws / News

Read more

KV-Techniek en Yaskawa

KV-Techniek en Yaskawa

Ook is KV-Techniek partners met Yaskawa. In dit artikel vertellen ze wat over hun bedrijf en over de samenwerking met KV-Techniek.

Yaskawa Benelux B.V.

Vanuit een strategische en inspirerende locatie – Brainport Industries Campus in Eindhoven- opereert Yaskawa Benelux B.V. met een gedreven team als partner voor haar klanten. Met de focus op industriële automatisering biedt Yaskawa geïntegreerde oplossingen voor haar klanten in Nederland, België en Luxemburg. Betrouwbaarheid, resultaatgerichtheid en klantgerichtheid zijn belangrijke kernwaarden voor ons team.

In de Benelux opereren 2 businessunits: Robotics (industriële robots en cobots) en Drives, Motion en Control (frequentieregelaars, motion control, servosystemen, PLC, HMI).

Robotics

Yaskawa is wereldwijd een van de grootste fabrikanten van industriële robots en cobots. Het programma met meer dan 100 verschillende modellen robots en cobots voor alle Yaskawamogelijke toepassingen is uniek. Dus of het nu gaat om handling, lassen, assemblage of painting, er is altijd een bij de applicatie passende robot of cobot beschikbaar. Verder levert Yaskawa ook complete turnkey systemen voor booglassen, indien gewenst inclusief lasmallen en (off-line) programmering. Kwaliteit en betrouwbaarheid zijn hierbij al tientallen jaren de belangrijke kenmerken, zoals ook wordt bevestigd door onze tevreden klanten in vele verschillende industrietakken.

Drives, Motion & Control

Frequentieregelaars, motion control, servosystemen, PLC en HMI van Yaskawa hebben hun waarde in de markt bewezen. Het bedrijf is in 1915 opgericht en combineert de ervaring met flexibele automatisering met zeer brede markt- én toepassingskennis. De kennis, ondersteuning en producten levert Yaskawa uit één hand. Dat maakt Yaskawa Benelux een waardevolle partner.

Partnership

Sinds 2014 werkt Yaskawa Benelux samen met KV-Techniek, destijds nog gevestigd aan de Kloetingseweg 13 in ’s-Heer Abtskerke. Het eerste project was een project voor het sorteren van hoefijzers op een lopende band met conveyor tracking en vision. Verder zijn er verschillende projecten met Yaskawa robots gedaan in veel verschillende industrieën.

Het is mooi om te zien dat KV-Techniek met vertrouwen in nieuwe markten springt en dit door de opgebouwde kennis en ervaring van de engineers steeds succesvol weet af te ronden. Deze positieve drive en mentaliteit heeft ervoor gezorgd dat KV-Techniek is geworden wat ze nu zijn: Een mooi en betrouwbaar bedrijf met extreem ruime ervaring in industriële automatisering, gevestigd in een schitterend pand te Goes.

Met veel respect kijken wij naar KV-Techniek en wat er gerealiseerd is in de afgelopen jaren en wij hopen nog jaren partner te mogen zijn.

Yaskawa logo

Contact

Bent u geïnteresseerd geraakt in een Yaskawa robot of wilt u hier meer over weten neem dan vrijblijvend contact met ons op.

 

Reacties uitgeschakeld voor KV-Techniek en Yaskawa Nieuws / News

Read more

KV-Techniek en ABB Robotics

KV-Techniek en ABB Robotics

Wij als KV-Techniek werken met drie robotmerken. Eén van deze merken is ABB robotics.                                                   KV-Techniek en ABB Robotics

Wat is ABB robotics ?

ABB is een toonaangevende leverancier van industriële robots en robotsoftware, randapparatuur en complete applicatieoplossingen.


ABB-Robotics is thuis op meer dan 100 locaties in 53 landen en er werden al meer dan 400.000 robots afgeleverd. Het bedrijf kent een personeelsbestand van 6.000+ professionals wereldwijd, waaronder het breedste servicenetwerk in de branche. Ook is ABB-Robotics een pionier op het gebied van technologie en service en ‘early mover’ in digital. Een ‘one-stop-shop’ van robots tot kant-en-klare oplossingen en de beste software in de branche.

Wat maakt ABB Robotics anders?

Technologisch leiderschap – Een pionier op het gebied van industriële robots, collaboratieve robots en pionier op het gebied van digitalisering

 • Een robotpionier met een lange lijst van ‘wereldprimeurs’
 • Een early mover in digitalisering en service-innovatie
 • YuMi, ‘s werelds eerste echt collaboratieve robot

Wereldwijde lokale voetafdruk – Sterke lokale verkoop en engineering gekoppeld aan diepgaande, wereldwijde domeinexpertise en ondersteund door het breedste serviceaanbod en netwerk in de branche

 • Een ‘early mover’ in digital met meer dan 6000 aangesloten robots in 750 fabrieken
 • Op waarde gebaseerde diensten gericht op productiviteit en betrouwbaarheid
 • Op maat gemaakte en standaard serviceovereenkomsten voor elk niveau van ‘zorgeloos’
 • We verkopen producten, systemen en applicaties, en bieden serviceoplossingen voor systemen en applicaties

Uniek aanbod – Een geïntegreerde ‘one-stop-shop’ van componenten tot complete oplossingen van een vertrouwd merk

 • Ons erfgoed is afkomstig van duizenden kant-en-klare systemen die in honderden fabrieken in 53 landen zijn geïnstalleerd
 • Co-ontwikkeling van unieke, op maat gemaakte oplossingen
 • Unieke onderscheidende factoren in samenwerking, vereenvoudiging en digitalisering

Sterke focus op oplossingen – In nauwe samenwerking met onze klanten om op maat gemaakte, doelgerichte oplossingen te ontwikkelen voor specifieke industrieën en toepassingen op basis van:

Simplification

 • Beheer van toegenomen automatiseringscomplexiteitKV-Techniek en ABB Robotics
 • Het wegnemen van barrières voor nieuwe robotgebruikers
 • Snellere lanceringstijd en efficiëntie

Collaboration

 •  Vergroten van de flexibiliteit van mensen en automatiseringssystemen
 • Ontgrendelen van een geheel nieuwe applicaties
 • Een evenwicht vinden tussen de noodzaak van veiligheid en de behoefte aan productiviteit

Digitalization

 • Efficiëntie gedurende de hele levenscyclus: ontwerp, bouw, gebruik en onderhoud
 • Bruikbare en proactieve intelligentie voor grotere betrouwbaarheid
 • Het verbinden van automatiseringseilanden tussen fabrieken en ondernemingen

ABB-Robotics is actief in de meeste domeinen zoals:

Automotive en Tiers, Elektronica, Food & Beverage, Gieterijen, Metaalproductie, Werktuig-/machines, Logistiek, Kunststof- en rubberproductie, Farmaceutische producten, Transport en recycling.

Hoe helpt ABB zijn klanten productiever te zijn?

 • Ons portfolio en onze expertise combineren tot unieke en doelgerichte oplossingen
 • Flexibiliteit met behoud van veiligheid en productiviteit
 • Verbinding maken met de digitale wereld voor betere prestaties en betrouwbaarheid

KV-Techniek, Value Provider van ABB-Robotics Benelux

In 2016 zijn KV-Techniek en ABB-Robotics de relatie gestart als het gaat om integreren van ABB-Robotics in de Benelux. Sinds dien is er veel gebeurd en is KV-Techniek en daarmee ook de samenwerking tussen KV-Techniek en ABB behoorlijk gegroeid.

De samenwerking is vanaf het begin zeer constructief en vriendschappelijk, we werken ‘met’ elkaar naar mooie technische oplossingen. We proberen op alle vlakken nauw samen te werken startende tijdens het sales proces, tijdens de engineering fase, gedurende de montage, en vervolgens door middel van service en support tijdens de hele ‘life-cycle’ van de installaties.

KV-Techniek en ABB Robotics

KV-Techniek bied als Integrator voor ABB-Robotics een brede variëteit aan oplossingen waaronder Food- en Non-Food gerelateerde Picking, Packing en Palletizing projecten. Door de hands-on aanpak, een flexibele houding en een goed team met gedegen kennis en ervaring kunnen we bij ABB een eindklant met vertrouwen overdragen aan KV-Techniek wetende dat deze op de juiste manier wordt geholpen met hun automatiseringsvraagstukken.

Deze prettige relatie hebben we recentelijk beklonken door het wederzijds ondertekenen van het ABB-Benelux Value Provider Agreement waarmee we nog dichter naar elkaar toe bewegen en de fijne samenwerking en support verder versterken. We zijn de toekomst samen met een grootte glimlach tegemoet want er is nog behoorlijk wat te Robotiseren in de Benelux en daarbuiten, wij geloven er in dat we met KV-Techniek een vooruitstrevende partner hebben om samen de toekomstige kansen om te zetten in successen voor zowel de gebruiker, KV-Techniek en ook ABB-Robotics.

Contact

Bent u geïnteresseerd geraakt of wilt u meer informatie over een ABB robot neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Reacties uitgeschakeld voor KV-Techniek en ABB Robotics Nieuws / News

Read more

Industriële robot

Industriële robot

KV-Techniek biedt automatiseringsoplossingen door middel van industriële robots. Nu kan u denken wat is eigenlijk robotautomatisering en wat is een industriële robot.

Wat is robot automatisering?Industriele robot

Robotautomatisering is het automatiseren van een repetitieve handeling in het productieproces middels het gebruik van een industrieel robot.  Een handeling die nu nog handmatig word gedaan, kan worden overgenomen door een robot. Automatiseren zorgt voor kostenbesparing en het vergroten van de productiviteit en de continuïteit. Daarnaast word de kwaliteit van het product, de hygiëne en veiligheid binnen het bedrijf beter gewaarborgd.

Industriële robot

De industriële robots komen van oorsprong uit de automobielindustrie. Je ziet nu steeds meer dat bedrijven buitenom de automobielindustrie die interesse hebben in automatiseren met een robot. De ontwikkeling in wat een robot kan gaat steeds verder en wordt prijstechnisch steeds aantrekkelijker.  Een industriële robot is in staat om 24 uur per dag en zeven dagen in de week te draaien. De voordelen van een industriële robot is dat hij geen last heeft van gezondheidsfactoren en Arbo technische aspecten. Denk hierbij aan een steeds repeterende beweging of tilwerk wat zwaar is voor mensen.

Toepassingen met een industriële robots

In samenwerking met KV-Techniek  kunt u robotsering inzetten voor verschillende doeleinden. Een aantal voorbeelden hiervan zijn:

 • Palletiseren
 • Casepacking
 • Pick and Place

PalletiserenIndustriele robot

Palletiseren is het stapelen van dozen of andere zaken op een pallet. Door middel van een robot wordt er een pallet van de stapel genomen en gevuld met de betreffende goederen. Desgewenst is het te realiseren om gebruik te maken van een tussenlegvel en daarnaast is het mogelijk om meerdere pallets op elkaar stapelen. In het proces wordt rekening gehouden met variatie in de dikte van de pallets en er is een grote variëteit aan doosformaten.

CasepackingCasepacker

Casepacking is kleinere doosjes in een omdoos plaatsen. Een voordeel om een robot in te zetten in een dergelijke toepassing is dat we bv de kleppen van een Amerikaanse vouwdoos middels een draaibeweging van de robot kunnen openen terwijl we de producten in de doos plaatsen. Dit is handig doordat hij nu optimaal met de kleinere doosjes de grote doos kan vullen.

Pick and Place

Bij Pick & Place wordt de positie van het product geregistreerd vaak door het toepassen van een vision camera en deze informatie wordt doorgegeven aan de robot. De robot pakt de producten Pick and Place van de band en plaatst ze (bijvoorbeeld) in een doos. Pick & Place kunt u combineren met kwaliteitscontroles, zodat u verzekerd bent dat alleen de beste producten worden verpakt. De capaciteit van deze vorm van automatisering is tot wel tachtig slagen per minuut, waarbij het systeem uitgebreid kan worden met meerdere robots, zodat er geavanceerde combinaties ontstaan.

Contact

Heeft u vragen of bent u geïnteresseerd geraakt in een industriële robot. Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

 

 

 

Reacties uitgeschakeld voor Industriële robot Nieuws / News

Read more

Nieuwste ontwikkeling KV-Techniek

Nieuwste ontwikkeling bij KV-Techniek!

Wij als KV-Techniek, ook wel bekend onder de naam “Te robot company’’ zijn een bedrijf gespecialiseerd in automatisering oplossingen door middel van industriële robots. Wij komen op allerlei plaatsen waar ons de vraag wordt gesteld om de productie zoveel mogelijk te automatiseren.

In veel gevallen kunnen wij hier een passende oplossing voor bieden door de inzet van industriële robots, alleen lukt dit niet in alle gevallen. Wij als KV-Techniek zien mogelijkheden om voor/achter of geheel losstaande van onze robotautomatisering een nieuwe automatisering voor de klant te ontwikkelen. Doordat wij vele kennis en ervaring hebben opgedaan en beheersen binnen ons bedrijf op het gebied van automatiseren, hebben wij besloten om een nieuwe ontwikkeling te starten van een nieuwe activiteit.

Wekelijkse updates

Mogelijk bent u nieuwsgierig geworden naar wat onze nieuwste activiteit inhoudt en of het eindresultaat iets kan betekenen binnen uw bedrijf.

Daarom zullen wij u met de wekelijkse berichten die wij plaatsen op de hoogte houden van onze nieuwe ontwikkeling en ziet u na vijf weken ons eindresultaat. Neem gerust ook een kijkje op onze Facebook en LinkedIn pagina voor de nieuwste updates.

Update week 1

Onze nieuwe ontwikkeling staat in de startblokken, zo zijn we in de afgelopen periode druk bezig geweest met het tekenen en vorm geven. Inmiddels zijn we ook gestart met het lassen van het stalen frame. Dit is bijna klaar, het begint al ergens op te lijken! Hieronder kunt u alvast een paar foto’s bekijken.

 • latest developments
  Nieuwste ontwikkeling
 • latest developments
  Nieuwste ontwikkeling

Update week 2

In week twee hebben wij de nodige vorderingen gemaakt. Het frame is inmiddels gepoedercoat. In deze week zijn wij bovendien ook gestart met de montage. Zoals u kunt zien op de foto hieronder zijn de wielen geïnstalleerd. En ook een aantal essentiële tools die later in het project noodzakelijk zijn staan al gereed in de werkplaats.

 • latest developments
  Nieuwste ontwikkeling
 • latest developments
  Nieuwste ontwikkeling
 • latest developments
  Nieuwste ontwikkeling

Update week 3

Zoals te zien is op de foto’s is het wellicht voor vele niet meer echt een verrassing wat onze nieuwe ontwikkeling inhoudt. De bekabeling en de buiten beplating is gemonteerd en ook hebben we een hydraulische installatie geïntegreerd. De volgende stap wordt het programmeren/ het tot leven wekken van het geheel.

 • latest developments
  Nieuwste ontwikkeling
 • latest developments
  Nieuwste ontwikkeling

Update week 4

We zijn bezig geweest met het programmeren en met resultaat! Hij kan autonoom rijden! Ook hadden we een naam nodig voor de machine. Deze is gekozen en er wordt een mooi logo voor ontworpen.

 • latest developments
  Nieuwste ontwikkeling
 • latest developments
  Nieuwste ontwikkeling

Contact

U kunt ons blijven volgen zodat u straks als eerste op de hoogte bent van onze nieuwste, innovatieve dienst. Heeft u in de tussentijd een vraag of interesse neem gerust contact met ons op.

Reacties uitgeschakeld voor Nieuwste ontwikkeling KV-Techniek Nieuws / News

Read more

Duurzame inzetbaarheid

Duurzame inzetbaarheid

Bij KV-Techniek vinden wij het belangrijk om met het onderwerp duurzame inzetbaarheid aan de slag te gaan. We willen werken aan ontwikkeling, samenwerking en het aantrekken en behouden van medewerkers. Het streven is om een bedrijfscultuur te hebben waarbij de aandacht voor ontwikkeling van de medewerkers een continu proces is.

Wat is de visie over duurzaamheid van KV-Techniek?

Binnen KV-Techniek hebben we grotere en kleinere projecten die we uitvoeren voor klanten. Dit doen we met een team van verschillende mensen. Ieder heeft zo zijn eigen kwaliteiten, specialiteiten en eigenschappen. Dus ook zijn eigen rol in het proces waarin projecten verlopen. Het is belangrijk dat je als mens werk doet wat bij je past en waar je blij van wordt. Voor ons is het de kunst ervoor te zorgen dat mensen op de juiste plaats zitten en blijven groeien waar mogelijk. Waardering binnen je werk is ook een belangrijk aspect wat niet vergeten mag worden. En wij zijn van mening als je tevredenheid als persoon/werknemer goed is dit ook weer zijn uitwerking heeft op de sfeer binnen het team.

Binnen het traject duurzame inzetbaarheid hebben we gekeken naar de zaken die goed gaan binnen KV-Techniek en waar mogelijk verbeteringen mogelijk zijn. Dit heeft voor iedereen mooie inzichten gegeven op diverse gebieden. Aan ons nu de taak te blijven ontwikkelen en oog te houden voor onze mensen.

Europees Social Fonds

Europees Sociaal Fonds

Dit project is mede mogelijk gemaakt door een subsidie van het Europees Sociaal Fonds (ESF) en wordt vakkundig begeleid door een personeelsadviseur van ABAB personeelsdiensten.

Meer informatie

Heeft u vragen over ons duurzaamheidsbeleid? Neem gerust contact met ons op.

Reacties uitgeschakeld voor Duurzame inzetbaarheid Nieuws / News

Read more

Case packer

Voor het bekende Belgische koekjes merk Jules de Strooper hebben we 4 lijnen geleverd. Deze plaatst de doosjes met koekjes in een omdoos. De gehele lijn doet; Vouwen van de omdoos, rechtzetten van de kleine koekdoosjes en deze formeren, dan met de robot deze doosjes oppakken en in de omdoos plaatsen en dan de omdoos sluiten middels hotmelt. De robot beschikt over 7 verschillende grijpers die automatisch gewisseld worden bij omschakeling van recept. Door deze opstelling behalen we een grote flexibiliteit (14 recepten per lijn en een capaciteit van 70 doosjes per min.)

Reacties uitgeschakeld voor Case packer Nieuws / News

Read more

Zeeuwse Innovatieprijs Emergo 2018

Zeeuwse Innovatieprijs Emergo 2018

De Zeeuwse Innovatieprijs Emergo is een initiatief van de Provincie Zeeland, Dockwize, HZ University of Applied Sciences en de Kamer van Koophandel. Omroep Zeeland is de media partner. De prijs wordt uitgereikt aan een Zeeuwse ondernemer met de meest spraakmakende innovatie. Het doel van de prijs is om Zeeuwse innovatie te stimuleren. De prijs bestaat uit eeuwig roeGroeps foto Contacta 2018m en een kunstwerk van de Zeeuwse kunstenaar. Dit jaar mocht de winnaar een kunst werk op maat laten vervaardigen door Jan Willem Hament, bekend van Leuntje & Mientje.

De robot waarmee KV-Techniek is genomineerd, is een robot die zakken plaatst in dozen en voegt er vervolgens een vaste CO2-schijf aan toe waardoor de ingepakte verse groenten meteen bevriezen. Daardoor warmen de producten minder snel op tijdens het transport en blijven ze langer houdbaar en voorkomt onnodig verspilling.

Op woensdag 7 november 2018 werd de prijs uitgereikt tijdens de Contacta dat is een netwerkbeurs in Zuidwest Nederland. Wij vonden het al heel speciaal om genomineerd te zijn voor de prijs. Tijdens de Contacta hebben wij de juryprijs feestelijk in ontvangst mogen nemen uit de handen van Jo-Annes de Bat. Daarna hebben we de overwinning gevierd met onze medewerkers op de stand.

Contact

Bent u geïnteresseerd geraakt in onze producten of heeft u nog vragen neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Zeeuwse Innovatieprijs Emergo logo

Reacties uitgeschakeld voor Zeeuwse Innovatieprijs Emergo 2018 Nieuws / News

Read more